Sminktetováló nyilatkozat

Kijelentem, hogy az alábbi nyilatkozatot elolvastam. A sminktetoválást saját kérésemre végzik el, a szükséges teljes körű tájékoztatást a kezelés megkezdése előtt megkaptam, az eljárás módszerével és folyamatával tisztában vagyok, az utókezelésről megfelelő tájékoztatást kaptam. A forma kialakítása és a szín kiválasztása kérésemnek megfelelően történt. Megismertem a sminktetoválás kockázatait, egyéb kérdéseimet feltettem és azokra kielégítő választ kaptam, saját felelősségemre vállalom az eljárást, amelynek árával tisztában vagyok. Az ár egyszeri, díjmentes korrekciót tartalmaz 3 hónapon belül, a jelzett időtartamon túli vagy egynél több korrekciót az árát nem tartalmazza. Esetleges plusz helyreállító pigmentációk ára alkalmanként külön fizetendő.

Allergiapróbára,

........Nem tartok igényt, ennek esetleges következményeivel tisztában vagyok.

........Igényt tartottam. A tetoválás készítését megelőzően elvégeztük, amely után 72 óra elteltével sem lépett fel allergiást reakció. 

Az allergiás reakció igen ritka, de kialakulása esetén a sminktetováló nem tartozik felelősséggel, ilyen esetben a vendéget a megfelelő szakorvoshoz irányítja.

Tudomásul veszem, hogy:

 • A sminktetoválás kockázatokat rejthet az alábbi esetekben: - epilepszia, idegrendszeri betegség, cukorbetegség, vérzékenység, szív-és érrendszeri betegség, bármilyen fennálló fertőző betegség - véralvadás gátló tabletta szedése - lázas állapot - allergia esetén. - A kezelőorvos beleegyezésével a sminktetoválás elvégezhető cukorbetegség és hemofília (vérzékenység) esetén.

 • Köteles vagyok tájékoztatni a tetoválást végző szakembert, a hormonális állapotot, a bőr állapotát befolyásoló gyógyszerek, gyógyhatású készítmények szedéséről, menstruációs ciklusról, terhességről, bőrbetegségről, herpeszre való hajlamról, illetve minden olyan körülményről, amely a tetoválás problémamentes elvégzését, eredményességét befolyásolhatja. Amennyiben a vendég ezt elmulasztja, a sminktetoválót felelősség nem terheli.

 • A sminktetoválás eredménye tartós, 2-4 évig tart, a szín fokozatosan halványodik el, teljes eltüntetésére csak lézeres kezeléssel van lehetőség. A mikropigmentálás tartósságát években pontosan meghatározni nem lehet ez egyéntől, kortól és bőrtípustól, valamint a külső környezeti hatásoktól és az utókezeléstől függően eltérő.

 • A sminktetoválást követő 2-6 napban a színhatás a kívántnál erőteljesebb, majd veszít az intenzitásából 20-30 %-ot, világosodik.

 • A betetovált pigment nem ugyanolyan színű bőrben, mint az üvegben, vagy mint a színpróba céljából a bőrfelületre kenve.

 • A szálazott technikával készült szemöldök tetoválás végeredménye nagymértékben függ a bőrtől. Hogy milyen mértékben maradnak meg a szőrszál-imitációk a gyógyulás után az előre nem garantálható, több -kevesebb szál elmosódottan gyógyulhat

 • Lézeres tetoválás eltávolítás után, a bőrbe juttatott pigmentek hűvösebb, szürkésebb árnyalatúra gyógyulhatnak, vagy esetenként a bőr nehezebben fogadja be az új pigmenteket

 • Helyreállító, átalakító vagy halványító sminktetoválási eljárás esetén a régi (nem a VAiA' Szépségszalonban készült) tetoválás befolyásolhatja a felhasznált pigment színét, amelyet előre meghatározni nem lehet, valamint a forma változásából eredő részek fedése esetében eltérést mutathat a bőr eredeti színéhez képest. A meglévő rontott tetoválást a helyreállító módszer csak javítani tudja, eltűnteni nem. A kialakuló színért a sminktetováló nem vállal felelősséget.

 • Tekintettel arra, hogy az esztétikai kezelés eredményének megítélése egyéntől függően rendkívül befolyásolt, szubjektív, így reklamáció esetén a sminktetováló anyagi felelősséget nem vállal.

 • Az eljárás egyénenként változó fájdalomérzettel jár.

 • A festék megmaradás mértékét és a végleges színárnyalat mélységét a bőr egyéni adottságai jelentősen befolyásolják. Ezért előre a pontos végeredményt meghatározni nem lehet. Bizonyos előre nem ismert tényezők, élettani hatások megakadályozhatják a festék beépülését. A frissen elkészült tetoválást fotókra rögzítjük, ahol pontosan megfigyelhető a friss, kész tetoválás állapota, pontossága, telítettsége. Ha a gyógyulás fázisában a pigmentek részben, vagy teljesen kiesnek, az nem a sminktetováló felelőssége.

 • Színváltozás előfordulhat különböző kémiai és környezeti hatások következtében. Ilyen a bőr fehérítés, gyümölcs savas hámlasztás, UV sugárzás, ezért ezeket az eljárásokat kerülni kell a tetovált területen.

 • Az ajkakba tetovált pigmentek átlagosan 50 %-a, a szemhéjnál 40 %-a kiesik a varral együtt. A képződő var átlagosan 4-6 nap elteltével leesik. A pigmentálás után keletkezett pörköt TILOS vakargatni, piszkálni meg kell várni míg gyógyulás után magától leesik.

 • Véglegesítésre a tetoválást követő 30. és 90. nap között kerülhet sor.

 • A sminktetoválást követően egyéni érzékenységtől függően felléphet extra immunreakció, melyek közül az eddigi esetekben az alábbiak fordultak elő: herpesz, ez gyakori azoknál, akik hajlamosak a herpeszre, de kialakulhat azoknál is,akiknek még sosem volt herpeszük, továbbá előfordulhat hőemelkedés vagy láz, és allergiás bőrreakció.

 • Herpesz hajlamom esetén előzetes és utólagos gyógyszeres kezelési lehetőségekről a kezelő orvosomtól tájékozódom, és ennek alapján azt elvégzem.

 • A gyors és biztonságos gyógyulás érdekében az utóápolási szabályokat betartom. A pigmentált bőrfelület csak az e célra kapott utóápoló krémmel kezelhető. Az utóápolót az első alkalommal kapom meg. A kezelési útmutató ELMÚLASZTÁSA esetén elfogadom, hogy a sminktetováló szakember nem tud felelősséget vállalni.

Aláírásommal hozzájárulok, hogy a rólam készült előtte-utána fotókat, vagy videókat a sminktetováló a VAiA' Szépségszalon facebook és instagram, továbbá a www.vaiaszepsegszalon.hu weboldalon megjelenítse. Beleegyezem a sminktetoválás elvégzésébe.