Sminktetoválás nyáron? Igen!

2019.06.25

Gyakran felmerülő kérdés, hogy merjünk-e belekezdeni egy esztétikai sminktetoválásba nyáron. Válasz igen, azonban pár fontos szabályt be kell tartanunk. Ezek a szabályok alapvetően minden időszakban elkészített sminktetoválásra vonatkoznak, ezzel megnövelve a tetoválás élettartamát. 

Az utóápolás nagyon fontos évszaktól függetlenül

A legfontosabb pontok, hogy:

  • TILOS napozni / szoláriumozni
  • TILOS verejtékezéssel járó sportot végezni

  • TILOS uszonda, szauna, gőzfürdő használata

  • TILOS a száraz sebeket lekapargatni

  • TILOS zsíros vagy savas krémet használni

A tetovált felületet 1 hétig nem érheti víz, és 2 hétig pedig kerülni kell a napozást, szolárium használatát, olyan intenzív sport tevékenység, ami fokozott izzadással jár, közösfürdőt, szaunát, gőzt. Az adott területen a smink használata is kerülendő a varasodás ideje alatt. A sminktetoválás élettartamát jelentősen megnöveli , a magasfaktorú fényvédő krém használata.

A nyáron készített tetoválásoknak leginkább a fent említett kritériumok közül az UV sugárzás és a sós, klóros víz a legnagyobb ellensége. A klóros és sós víztől hamar kiszárad a bőr és ez gátolja a szép egyenletes festékbeépülést. 

További néhány praktikus tanáccsal könnyen meg lehet óvni a sminktetoválást nyáron is és nem képez akadályt, hogy a strand szezon alatt készíttesd el kedvenc sminktetoválásod. Tehát a tetoválás elkészülte után a pigment néhány hét alatt beépül, és körülbelül a 6. hétre elnyeri végleges árnyalatát és stabilizálódik a szín. Ez alatt az idő alatt a sminktetovált területre speciális utóápoló krém használata javasolt. (Kérj segítséget a sminktetoválódtól, ajánljon Neked krémet, én a Rosa Herbal Skin termékeit adom a Vendégeimnek) Naponta többször ajánlott bekenni a tetoválást. Fontos, hogy az első néhány héten ne engedjük kiszáradni, de ne is kenjünk vastag réteget rá, mert feláztatjuk a friss sminktetoválást. Zuhanyzáskor érheti víz, de vegyi anyagokat tartalmazó arclemosót még ne(!) használjunk csak tiszta vizet.

A leégés a sminktetoválás legnagyobb ellensége

Az első pár hét elteltével később már kis odafigyelés is elegendő, hogy megóvjuk sminktetoválásunkat a nyári veszélyektől. A sminktetoválás egyik legnagyobb ellensége az UV sugárzás. Az erős napfény különösen a szemöldöktetoválásra veszélyes. Ha túl nagy dózisban kap UV sugárzást, könnyen elszíneződhet. A barnás színek vörösödhetnek, a fekete színek kékülhetnek.

Hogy elkerüljük ezt a kellemetlen hatást, a szemöldökre mindig(!) használjunk magas faktorszámú fényvédőt, de nem csak napozáskor, hanem szoláriumozás közben is, vagy akár az utcára kilépve is! Ajaktetoválás esetén a legfontosabb a mindennapi ajakápoló vagy tápláló szájfény, mert a napfénytől és klóros víztől kiszáradt ajkak a szájtetoválás esetén csökkenthetik a szín tartósságát. Ebben az esetben nem elszíneződéhez, hanem színvesztéshez vezet. A fényes szín két-három nyár alatt púderessé, mattá, élettelenné válhat. Ezek a veszélyek azonban elháríthatók, ha mindig gondot fordítunk magas E-vitamin tartalmú, tápláló krémek használatára, mind az arcon és mind az ajkakon is. Így sminktetoválásunk ősszel ugyanolyan szép lesz, mint nyár elején volt.


Vendégeimnek a ROSA Herbal Skin Care termékcsalád Kiss of Rosa Sunny 15 és Sunny 25 tápláló stiftet ajánlom a tetoválások ápolására. Kiszerelése tökéletes megoldás a nyári napokon.

Te is kipróbálnád?